Activitat física

Exercicis hipopressius

 

Marxa nòrdica - Parc Taulí

El febrer de 2017 es va iniciar al Parc Taulí el programa “Salut en Marxa”,  ideat pel Servei de Medicina Física i Rehabilitació, que consisteix en la introducció a la marxa nòrdica com a exercici físic habitual destinat a aquells usuaris, professionals i comunitat en general que es pugui beneficiar de la pràctica d’una activitat física de manera regular. Actualment, l'activitat es porta a terme amb pacients de fibromiàlgia, Parkinson i limfedema d’extremitat superior, i amb professionals amb i sense patologia de l’aparell locomotor.

La marxa nòrdica és una activitat física que consisteix en caminar de manera harmònica i equilibrada amb uns bastons dissenyats especialment, amb una tècnica concreta i específica en la que participa el 90% de musculatura corporal. Es considera un nou concepte de moviment saludable que ha d’anar acompanyat d’una tècnica d’aprenentatge.

Aplicada a l’àmbit de la salut, la marxa nòrdica és saludable, segura i fàcilment incorporable a la vida diària. Els beneficis per a la salut s’aconsegueixen amb la seva pràctica regular:

  • Millora la coordinació, l’equilibri i la resistència muscular.
  • Disminueix l’impacte sobre les articulacions vers la marxa normal.
  • Aporta més beneficis que caminar i és especialment recomanable per a persones amb cardiopaties cròniques, diabètiques, hipertenses, obeses, amb dolor crònic i amb afectació de l’estat anímic.

Molts estudis avalen que l’exercici físic és una eina molt útil per prevenir problemes de salut o millorar l’evolució d’algunes malalties. El Parc Taulí, com a hospital promotor de la salut, s’adhereix a la iniciativa del Departament de Salut de promoció, lideratge i implantació de la salut entre la població i els treballadors sanitaris.