Habilitats de pensar i aprendre

La capacitat de pensar i aprendre és fonamental en tot el procés de desenvolupament de l'infant; es pot aprendre de diferents maneres: posant-se al costat d’un altre que en sap més i l'ensenya, fixant-se en el que fan els altres, provant i equivocant-se, etc. Davant de qualsevol aprenentatge, sempre caldrà un procés de reflexió i pensament.

És important que l’adult valori aquest procés donant oportunitats, temps, models i reconeixement als esforços de l’infant animant-lo, recolzant-lo i acompanyant-lo. L'èxit és el procés, no el resultat. Cal promoure activitats que augmentin la capacitat de parar, mirar, escoltar i pensar abans d’actuar.

Jocs

Jocs

Les funcions executives són les habilitats necessàries per adquirir qualsevol aprenentatge: memòria, planificació, flexibilitat, presa de decisions, etc. L’evocació de conceptes i l'accés al lèxic ens permeten comprovar si l’infant té adquirit el vocabulari necessari per poder construir comunicació.

Funcions executives i evocació i accés al lèxic amb el joc Qui falta?

Necessitem joguines petites o fitxes de qualsevol joc que tinguem per casa i gots per tapar.

Funcions executives jugant a Fet i amagar
 

Necessitem joguines petites o fitxes de qualsevol joc que tinguem per casa i gots per tapar.

Juguem al Memory

Jugant al Memory treballem el vocabulari, l’atenció, la percepció visual, la memòria i la velocitat de processament, entre altres

Us expliquem què hem de tenir en compte a l’hora de jugar amb els nostres infants.

 

Contes

Contes

 

Rutines

Rutines

Vivències

Vivències