Preguntes freqüents en diàlisi peritoneal

És possible quedar-se embarassada amb la Diàlisi Peritoneal?

La freqüència d'embarassos en dones en diàlisi és extremadament baixa. A més la gestació en pacients en tractament renal substitutiu suposa un risc tant per a la mare com per al fetus. Ha de comentar amb el seu nefròleg els riscos i complicacions que l'embaràs suposaria per a la seva salut i la possibilitat d'usar mètodes anticonceptius.

Puc tenir mascotes?

L'ideal seria no tenir-les, ja que comporten un risc afegit d'infecció. Si vostè té mascotes, ha de tenir la precaució de no deixar-les entrar a l'habitació on vostè realitzi la diàlisi.

És necessari tenir molt espai disponible a casa per guardar el material?

La casa comercial li lliurarà el material per 2 setmanes com a mínim. Això suposa unes 20-30 caixes de material que no poden ser guardats en balconades ni terrasses. Encara que sembli molt, sempre es pot trobar una solució.

Què necessito fer per cuidar de mi mateix?

Quan vostè entén els beneficis de seguir la dieta prescrita, la medicació i el tractament, i després d'haver estat sota la seva rutina de tractament per un temps, se sentirà amb major control i més confiat de poder adaptar-se a aquest nou estil de vida. També és important que torni a tantes de les seves activitats passades com sigui possible. Tornar a les seves velles rutines li ajudés a sentir-se "normal" novament. Encara que pot sentir-se solament per moments, la seva família, doctor, infermera i altres membres de l'equip són sensibles a les preocupacions dels malalts renals i vostè ha de sentir-se en llibertat de parlar amb ells.

Una vegada iniciat el tractament amb diàlisi peritoneal puc canviar a hemodiàlisi?

L'elecció d'un tractament no implica no poder canviar a un altre si vostè o l'equip de diàlisi peritoneal ho consideren convenient.

Hi ha algun risc per a la meva salut si un dia no puc realitzar-me la diàlisi?

És important per a la seva salut que vostè realitzi el tractament prescrit diàriament. No obstant això, en cas de necessitat, pot comentar-ho amb el seu equip de Diàlisi Peritoneal. Això ha de considerar-se una excepció, ja que vostè necessita la dosi prescrita de diàlisi.

Necessito tenir un familiar entrenat en la tècnica?

Seria recomanable que la seva parella o un altre familiar sabés com realitzar-li la diàlisi per si vostè un dia es troba indisposat i necessita ajuda.

end faq

No heu resolt el vostre dubte?

Escriviu-nos un correu electrònic a la direcció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i feu-nos la vostra consulta, intentarem contestar-vos al més aviat possible.