Preguntes freqüents en hemodiàlisi

Com neteja el dialitzador la meva sang?

El dialitzador té una membrana semipermeable que separa la sang del líquid de diàlisis. Els glòbuls vermells, proteïnes i altres elements importants no es filtren degut a que, per la seva mida, no poden travessar la membrana. Les toxines de menor mida com són la urea, el sodi i el potassi, entre altres, així com l’excés de líquid del cos, travessen la membrana i s’eliminen a través del líquid de diàlisi.

Quins trucs puc fer sevir per no veure tant líquid quan tinc set?

Per tenir controlada la set, distribuieixi la quantitat de líquid que pot prendre al llarg del dia utilitzant gots petits o una ampolla petita, que hauria de durar tot el dia. Pot fer gàrgares amb aigua freda o aigua amb llimona, xuclar glaçons de gel, mastegar xiclets o caramels, o rentar-se les dents. Eviti la sal i els aliments salats ja que augmentaran la seva sensació de set.

Quant temps durarà cada tractament d’hemodiàlisi?

La majoria de les persones es dialitzen tres vegades a la setmana i cada tractament dura entre tres hores i mitja i quatre hores. La quantitat de temps en hemodiàlisi que necessitarà dependrà de la prescripció del nefròleg.

A que es refereix quan es parla sobre el meu pes sec?

És el pes que el cos hauria de tenir sense excés de líquid. És el pes en el que ens basem per calcular la quantitat de líquid que s’ha acumulat entre les sessions d’hemodiàlisi i per tant és el que necessitem eliminar a cada sessió. Aquest pes es pot anar canviant en funció de si es menja més i es guanya pes o si es perd pes.

end faq

No heu resolt el vostre dubte?

Escriviu-nos un correu electrònic a la direcció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i feu-nos la vostra consulta, intentarem contestar-vos al més aviat possible.