Preguntes freqüents en trasplantament renal

La meva parella té IRCT i ha de començar tractament substitutiu amb hemodiàlisi, puc donar-li un ronyó?

Sí, és possible sempre que hi hagi una compatibilitat de grup sanguini, en cas contrari hi ha l'alternativa de realitzar un intercanvi de donants. La donació ha de ser lliure i altruista, el donant ha de ser major d'edat i tenir un estat de salut bo.

Fa dos mesos em van realitzar un TR i porto uns dies amb els peus inflats i amb la tensió arterial una mica més elevada que de costum. Hauria de consultar amb el meu equip de TR? A què pot ser degut?

Sí, ha de consultar amb el seu equip de trasplantament, per descartar un possible rebuig.

Estic trasplantat de ronyó, abans feia hemodiàlisi i tenia molt limitat el consum de fruites pel potassi i també els líquids. Ara també he de restringir de la meva dieta?

Després del trasplantament renal van desapareixent les restriccions dietètiques que tenia i se li permetrà menjar gairebé de tot, en funció del seu estat. Dues de les qüestions que més s'agraeixen després del trasplantament és poder beure líquid i menjar qualsevol cosa. Algunes persones han de seguir dietes especials a causa de patologia associada: diabetis, colesterol elevat, entre d'altres.

Podré deixar el tractament immunosupressor en algun moment o és per sempre?

El tractament immunosupressor és un tractament que haurà de seguir estrictament de per vida per evitar el rebuig del ronyó trasplantat. Tots els fàrmacs immunosupressors poden tenir efectes secundaris, en general controlables. No deixeu de prendre'ls si apareixen i consulti amb el seu nefròleg.

Si sóc un pacient trasplantat, puc prendre el sol quan vagi a la platja?

Els pacients trasplantats no han de prendre el sol, ja que tenen major risc de desenvolupar un càncer de pell a causa de la medicació immunosupressora. És molt important l'observació periòdica de la pell per descartar lesions noves i és recomanable una visita anual al dermatòleg.

Si sóc un pacient trasplantat, puc tenir animals a casa?

Alguns animals de companyia poden transmetre infeccions al pacient trasplantat, especialment gats i gossos. Han d'estar convenientment vacunats, ha d'evitar els seus llepats i ha de rentar-se les mans després de tocar-los. No netegi gàbies d'ocells o peixeres sense protecció.

Si sóc un pacient trasplantat, puc practicar exercici?

Un cop passat el període de convalescència ha de reiniciar la seva vida quotidiana. La pràctica d'una activitat física moderada és molt recomanable i aporta nombrosos beneficis, i sempre ha de ser autoritzada pel metge responsable del seguiment del trasplantament.

end faq

No heu resolt el vostre dubte?

Escriviu-nos un correu electrònic a la direcció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i feu-nos la vostra consulta, intentarem contestar-vos al més aviat possible.