Guia del resident de Medicina Intensiva

Cap de la Unitat Docent:
Ana Rosa Ochagavía

Tutors:
Emili Díaz Santos, Guillem Gruartmoner de Vera, Consuelo Guía Rambla, Candelaria de Haro López,
Ana Ma. Navas Pérez

Contacte:
93 723 10 10 ext. 21152

Places acreditades: 3 per any

Resum del programa MEF

L'especialitat

La Medicina Intensiva s'ocupa dels malalts amb alteracions fisiopatològiques amb alt nivell de severitat que puguin representar una amenaça per a la seva vida, però també siguin susceptibles de recuperació. L'especialista haurà de tenir els coneixements necessaris dels mecanismes fisiopatològics responsables de la situació crítica dels malalts i saber aplicar les diferents tècniques de suport vital adients.

Descripció del servei

El Servei de Medicina Intensiva forma part de l'àrea de Crítics, amb una Unitat de Cures Intensives i una Unitat de Semicrítics, atenció preohospitalària i àmbits assistencials multiprofessionals a on es participa activament.

Aquest Servei té diversos espais de suport assistencials (magatzem, laboratori per gasometries, sala d'informació i sala de reunions) i espais de treball per als metges. Existeix un suport técnic específic per a garantir el control del material. El Servei disposa de les facilitats per poder desenvolupar un programa de formació i de recerca clínico-experimental en insuficiència respiratòria aguda (infeccions pulmonars, ventilació i mecànica pulmonar, circulació perifèrica, epidemiologia) i sepsis, com a grup acreditat dins de la Red CIBER de Enfermedades Respiratorias.