Guia del resident de Pediatria i àrees específiques

Cap de la Unitat Docent:
Luis Renter Valdovinos

Tutors:
Irene T. Baena Olomí, Raquel Corripio Collado, Griselda Vallés Cardona
M. Carme Figaró Volta, Romina Conti

Contacte:
93 723 10 10 ext. 21290
lrenterAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Places acreditades: 6 per any

 

Resum del programa MEF

L'especialitat

Pediatria i àrees específiques és una especialitat molt àmplia, que comprèn escenaris clínics molt diferents: des de l’atenció al nounat a la sala de parts fins a l’adolescència. La residència s’estructura amb intenció de respondre a les necessitats mèdiques dels petits de forma integral en qualsevol d’aquests escenaris i a qualsevol nivell de complexitat.

Descripció del Servei

El Servei de Medicina Pediàtrica de l'Hospital de Sabadell està integrat en el Centre d'Atenció a la Dona i a l'Infant (CADI), que inclou també el Servei de Cirurgia Pediàtrica i el Servei d'Obstetrícia i Ginecologia.

El Servei de Medicina Pediàtrica té com a missió oferir una assistència resolutiva, integral, humanitzada, personalitzada i de qualitat al pacient pediàtric de 0 a 18 anys i a les seves famílies, en un marc de sostenibilitat, equitat, eficiència, rapidesa i continuïtat assistencial.

Treballem per ser i mantenir-nos com un servei de referència dins de la Pediatria catalana, amb prestigi nacional i internacional en les diferents àrees de l'especialitat, funcionant en tot moment com un equip estructurat i cohesionat.

La sensibilitat, l'orientació al pacient i a la seva família des de la infància a l'adolescència, la professionalitat, el compromís amb la innovació i la millora contínua, l'exigència en la consecució d'objectius de qualitat, i la formació continuada dels professionals que l'integren, són alguns dels valors principals que l'animen.

Estructura del Servei

Actualment constitueixen el Servei de Medicina Pediàtrica: una Àrea d’hospitalització pediàtrica, amb 42 llits de pediatria, 4 dels quals formen la Unitat especial per Contenció d'Adolescents amb patologia de l'àrea de Salut Mental (UCA) i 38 (18 habitacions dobles i 2 habitacions individuals per aïllament), l'àrea de pediatria pròpiament dita.

A més, el Servei compta amb una Àrea de Crítics amb una UCI exclusivament pediàtrica amb 6 boxes individuals, 5 dels quals poden duplicar-se admetent 2 llits de semi-crítics per a lactants i 1 box d'aïllament estricte i per procediments invasius, i una Unitat de Neonatologia amb 25 places distribuïdes en 6 boxes individuals de Cures Intensives Neonatals, 1 box especialment adaptat per a Cirurgia Neonatal i procediments invasius d'alta complexitat i una sala amb 12 places de cures intermitges, 2 habitacions individuals d'internament mare-nadó i 4-6 places de cures mínimes/pre-alta.

L'Àrea d’Urgències i Emergències, exclusiva del Servei, està formada per 4 consultes per a visites de nivell de complexitat IV –V, un espai per a triatge i 3 boxes per a atenció mèdico-quirúrgica, atenció al pacient crític i realització de procediments respectivament. Es completa amb 1 sala amb 6 llits d'observació ampliables a 12 (2a sala) i una habitació d'observació en aïllament.

L'Àrea de Consultoris, està formada per 16 espais habilitats per a Consultes Externes multidisciplinàries, proves funcionals, exploracions complementàries diverses de diferents especialitats, zona de fisioteràpia i d'extraccions analítiques.

En darrer lloc, l'Hospital de Dia pediàtric multidisciplinari, està dotat de 7 places (llits i sillons per tractaments).

Professionals

El Servei està format en l'actualitat per més de 80 professionals que treballen en equip en els diferents àmbits de la Pediatria i les seves especialitats o àrees d'influència, essent un servei de referència de Nivell III a, per a una gran àrea de població de la Catalunya central i nord.