Guia del resident de Cirurgia General i Aparell Digestiu

Cap de la Unitat Docent:
Salvador Navarro Soto

Tutors:
Natalia Bejarano González, Sandra Montmany Vioque

Contacte:
93 745 82 53
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Places acreditades: 2 per any

Resum del programa MEF

L'especialitat

La Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu és l'especialitat que inclou les competències sobre la patologia quirúrgica, electiva i urgent dels sistemes, aparell i àrees anatòmiques següents: aparell digestiu, paret abdominal, sistema endocrí, mama, pell i parts toves, retroperitoneu i patologia externa de cap i coll.

S’ocupa del plantejament inicial i la resolució, fins a cert nivell de complexitat, de la patologia quirúrgica urgent que pertany a altres especialitats quirúrgiques (vascular, cirurgia toràcica, urologia, cirurgia maxil·lofacial, cirurgia plàstica i pediàtrica). També s’interessa pels fonaments biològics i tècnics de la cirurgia, el que dóna a aquesta especialitat una àmplia base formativa, tant per l’assistència com per la recerca i la docència.

Descripció del servei

El Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell (Barcelonna) es troba constituït per 5 unitats:

  • Esofago-gàstrica-paret
  • Hepato-bilio-pancreàtica
  • Coloproctologia
  • Cap-coll/Mama-melanoma
  • Urgències

Professionals

El servei està format per 20 cirurgians d’staff, 4 cirurgians adjunts d'Urgències i 5 metges en formació (MEF). Compta també amb el suport d’una administrativa.