En què consisteix? Quin objectiu té?
L'alta precoç consisteix a avançar l'alta a la mare i al nadó sa a les 24-36 hores amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'atenció afavorint el retorn de la mare i el nadó al seu entorn habitual el més aviat possible. La participació al Programa d'Alta Precoç és voluntària.
Qui?
- Embaràs amb un curs correcte sense risc. Accés fàcil a l'hospital i suport familiar adequat.
- Part vaginal normal i postpart normal sense complicacions.
- Nadó a terme amb un pes normal. Exploració normal sense cap control addicional en les primeres 48 h. Acceptar el compromís de fer un seguiment correcte del nadó.
- Lactància instaurada; lactància materna eficaç sense problemes.
Com?
- Després de l'alta hospitalària s'han de seguir els controls postpart al CAP: rebràs una trucada del CAP per programar-te una visita amb la llevadora (a la consulta o a casa). La llevadora et recomanarà els controls a reali
- Es programarà una visita a l'hospital per al control del nadó i la prova de detecció precoç ("prova del taló") en els primers 5 dies.
- Si tens dubtes o consultes podràs trucar a les llevadores de l'hospital i del CAP.
És important valorar l'activitat del nadó, l'alimentació correcta, l'emissió de deposicions, el color de la pell i la cura adequada del melic.
Per què?
- Satisfacció postpart.
- Recuperació postpart.
- Vincle de la mare i el nadó.
- Temps de dedicació de la parella a la mare i al nadó.
FAQ Preguntes freqüents
És segur marxar a casa 24-36h després del part?
L'embaràs i el part són processos normals, no una malaltia, per tant passades les hores de més risc, el millor lloc on adaptar-se a la maternitat és el domicili tant per la mare com pel nadó.
I si tinc dubtes quan sigui a casa?
Podràs posar-te en contacte amb els professionals de l'hospital i del CAP per via telefònica.
Quins beneficis té respecte a l'alta convencional?
Millora el vincle materno-infantil, redueix les infeccions intrahospitalàries, millora el descans matern i afavoreix la lactància materna, entre d'altres.