Es posa en marxa una prova pilot per identificar possibles nòduls de càncer pulmonar en radiografies mitjançant tecnologia ‘deep learning’

Es posa en marxa una prova pilot per identificar possibles nòduls de càncer pulmonar en radiografies mitjançant tecnologia ‘deep learning’ 1024 576 Comunicació Parc Taulí

El projecte LuCaDAlert (Lung Cancer CAD Alert) és una col·laboració entre investigadors de l’I3PT i el centre tecnològic Eurecat, en la que s’ha desenvolupat uns algorismes capaços de detectar nòduls de càncer pulmonar en totes les radiografies de tòrax que es registrin al sistema PACS del RAIM.

El 70% dels casos de càncer de pulmó són detectats en estadis avançats de la malaltia, contribuint així en un augment de la taxa de mortalitat associada. A la Unió Europea, aquest tipus de càncer és la principal causa de mort en homes i la tercera en dones.

LuCaDAlert va ser un dels guanyadors al Segon Concurs d’Iniciatives i Projectes de Millora de la Qualitat del Parc Taulí. Es tracta d’un projecte inicialment impulsat pel Dr Eduard Monsó, cap del Servei de Pneumologia del Parc Taulí i investigador principal de l’I3PT, i en Carles Rúbies, anterior treballador del CIMD i actual CIO a l’Hospital de Granollers. Actualment el projecte també està liderat pel radiòleg Xavier Gallardo i pel cap del CIMD, Josep Fernàndez.

La prova pilot s’ha iniciat el passat mes de febrer per tal de validar clínicament el funcionament dels algorismes i tindrà una durada de 3 mesos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

En aquest web utilitzem cookies, principalment de tercers. Si segueixes navegant, entenem que hi estàs d'acord.
Més informació