L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) rep el reconeixement com a centre CERCA

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) rep el reconeixement com a centre CERCA 1024 785 Comunicació Parc Taulí

El Patronat CERCA celebrat ahir, 10 de febrer, va acordar la incorporació de l’I3PT com a centre CERCA. Aquest acreditació ha estat atorgada després d’un intens procés d’avaluació.

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí ha estat reconegut pel Patronat de la Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) com a centre CERCA. La Institució CERCA té per missió garantir un desenvolupament adequat del sistema de centres de recerca català; afavorir i maximitzar les sinergies, la coordinació entre els centres i la cooperació estratègica; millorar el posicionament, la visibilitat i l’impacte de la recerca duta a terme i facilitar la interlocució amb els diferents agents públics i privats.

El reconeixement CERCA implica formar part l’estructura de recerca de Catalunya, com a centre de recerca de qualitat i gestió eficaç i eficient, amb un model de governança que permeti assolir estàndards d’excel·lència i, alhora, accedir a nous recursos econòmics que permetin continuar avançant amb el desenvolupament científic de l’I3PT.

El model de centres de recerca de Catalunya CERCA s’ha desenvolupat quantitativament i qualitativament en els darrers deu anys, i ha assolit nivells d’excel·lència científica en diverses àrees. És un model caracteritzat per estructures de gestió àgil i autònomes, captació de talent investigador, i eficiència en la captació de fons competitius sobre la base d’una activitat científica d’alt nivell.

Què significa per a l’I3PT ser centre CERCA?

 1. Una col·laboració més estreta amb altres centres CERCA, que permetrà:
  • Potenciar la recerca i la innovació del territori.
  • Treballar polítiques institucionals i línies estratègiques com són la recerca i la innovació responsabIe, el maneig de les dades, o la millora de transferència de resultats al sector productiu per assegurar el retorn econòmic.
 2. Més visibilització de l’I3PT. Aquesta visibilització potenciarà molt les col·laboracions nacionals i internacionals i la captació de talent. Aquest fet ofereix clarament més oportunitats per:
  • Participar en el programa Horizon Europe.
  • Establir col·laboracions internacionals.
  • Transferir el coneixement derivat de la recerca a la societat.
  • Captació de talent.
 3. Disposar de finançament estructural significatiu i estable mitjançant de contractes programa amb la Generalitat de Catalunya.
 4. Accés a més oportunitats de finançament per als projectes de recerca i innovació
  • Ajuts específics CERCA: Gínjol, Premis.

L’I3PT és el resultat de la integració de l’excel·lència en el coneixement i la capacitat innovadora i de millora dels grups de recerca, integrats en les línies de recerca i pertanyents a les entitats constituents de l’Institut: Corporació Sanitària Parc Taulí, Fundació Parc Taulí, UDIAT Centre de Diagnòstic, Sabadell Gent Gran Centre de Serveis i Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Enhorabona a tots els professionals que han fet possible aquest important i merescut reconeixement!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

En aquest web utilitzem cookies, principalment de tercers. Si segueixes navegant, entenem que hi estàs d'acord.
Més informació